Umetnički studio Topalski – Izrada i prodaja Pravoslavnih Slavskih Ikona svih predstava i dimenzija. Slikanje Pravoslavnih (vizantijskih) Ikona, Ikonopisanje tehnikom starih majstora, uz poštovanje svih Pravoslavnih kanona.

Umetnost ikonografije nastaje na osnovu odluke Sedmog Vaseljenskog sabora održanog u Nikeji 787. godine. Od tog trenutka praktično je legitimizovano slikanje ikona, zbog toga što je utemeljeno na ovaploćenju Sina Božijeg Isusa Hrista. Hrišćanska umetnost je dozvoljena u crkvi, iz razloga što je njen cilj da pokaže da je celokupna ikonomija spašena u Hristu istinita, da je Hristovo stradanje i vaskrsenje istinito. Кućne Ikone predstavljaju specifičnost Pravoslavlja Srpskog naroda. Ikona je prozor u Carstvo Nebesko. Možete po Vašoj želji poručiti Ikone:

  • Vizantijske, rađene po kanonu, jajčanom temperom sa pozlatom na lipovoj dasci sa kušacima
  • Barokne, rađene u tehnici ulje na platnu, sa imenom Svetitelja.

Cena Izrade Ikona po porudžbini zavisi od tehnike, veličine kao i od zahtevnosti Ikone. Razlika je da li se radi do pojasna figura, kompletna figura, više figura, itd…

PRIMERI CENE IZRADE U ODNOSU NA VELIČINU I TEHNIKU:

  • Ikona na platnu veličine 30*40cm*0,17€=204€
  • Sa ŠLAG METAL pozlatom Vizantijska Ikona na lipovoj dasci sa kušacima, rađena po kanonu jajčanom temperom 40x30cm=240€
  • Sa 24K POZLATOM Vizantijska Ikona na lipovoj dasci sa kušacima, rađena po kanonu jajčanom temperom 40x30cm=260€

U slučaju poručivanja Vizantijskih Ikona na dasci, dostupne su sledeće dimenzije:

  • 15 cm x 20 cm
  • 20 cm x 30 cm
  • 25 cm x 35 cm
  • 30 cm x 40 cm
  • 40 cm x 50 cm
Daska za ikonu – Oblik P i R

Daska za ikonu – Oblik P i R

Potrebno vreme za izradu Ikona je uglavniom oko 10-tak dana. Za sve porudžbine u Srbiji uplate se vrše na žiro račun (po srednjem kursu NBS) ili lično i to: 30% iznosa pri naručivanju, a ostatak pre slanja ili pri preuzimanju. ISPORUKA NA ADRESU i slanje kurirskim službama po dogovoru sa poručiocem. Lično preuzimanje je moguće u Novom Sadu, Čačku ili Bečeju. . . Naručioci iz inostranstva uplatu na isti način vrše na PayPal, a ikone dobijaju kurirskom poštom EMS ili po želji kupca FEDEКS-om ili DHL-om. Ako vam je potrebna Ikona Vašeg Svetitelja možete se javiti na: +381-63-283-450 (Viber, WhatsApp, Hangouts) … ili me možete kontaktirati putem kontakt stranice.

PORTFOLIO RADOVA

Ako ste zainteresovani da pogledate već gotove originalne umetničke slike i slavske Ikone, pozivam Vas da posetite sajt IkoneiSlike.com i online izvršite kupovinu!